Omlete ar tunci un puraviem Maltas gaumē

31-05-2018

omlete6

Sastāvdaļas 2 porcijām
4 olas
1 puravs
1 bundžiņa konservēta tunča (labāk eļļā)
Dažas olīvas, ķiršotmātiņi, karote kaperu (pēc garšas)
Sāls, pipari

Pagatavošana
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Nogriež purava sakni, atdala dažas pirmās kārtas, rūpīgi izskalo, sagriež gredzenos balto daļu. Ja lietosi olīvas, sagriež aplīšos arī tās.

Konservēto tunci liek uz sakarsētas pannas. Ja zivis ir dabīgā sulā, sulu nolej un pievieno eļļu. Saspaida ar lāpstiņu, ļauj uzkarst.

Samazina uguni. Pievieno sagrieztus puravus, olīvas un kaperus. Ja garšo sāļāks ēdiens, pievieno sāli, bet parasti zivis, olīvas un kaperi ir pietiekami sāļi. Visu samaisa un uzliek vāku. Gatavo, kamēr puravi mīksti, periodiski maisot.

Virsū vienmērīgā kārtā uzsit olas, pievieno piparus. Atkal uzliek vāku. Cep vairākas minūtes, kamēr olas gatavas.