Olu saldējums ar bērnības garšu. + Vēl trīs saldejuma receptes!

29-06-2024

Foto – Pixabay

Lielākā daļa cilvēku karstā laikā saldējumu iecienījuši kā saldumu. Tas ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs – dabīgajam saldējumam piemīt visas pienam piemītošās derīgās sastāvdaļas un īpašības: olbaltumvielas, aminoskābes, vitamīni un minerālvielas. Un arī ogļhidrāti, kas ir viegli sagremojami – tas ir noderīgs ēdiens smadzenēm.

Vecākās paaudzes pārstāvji vienprātīgi apgalvo, ka visgaršīgākais saldējums bijis viņu bērnībā. Par laimi, aukstā garduma recepte ir saglabājusies, un tagad ikviens to var pagatavot pats.

Sastāvdaļas

– Svaigas olas – 8 gab;

– piens – 600 ml;

– cukurs – 150 g;

– sāls – 0,5 tējk;

– vaniļa – 1,5 g;

– krējums 33 % – 500 ml.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pagatavošana

Vispirms atdaliet tikai dzeltenumus, ielejiet pienu katliņā, uzkarsējiet to uz plīts, pievienojiet cukuru un vaniļu, labi samaisiet. Tad pienam pievieno dzeltenumus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Tiklīdz piens uzvārīsies, izslēdz un atdzesē līdz istabas temperatūrai, atdzesēto krējumu saputo līdz biezas skāba krējuma masai un sajauc ar krējumu. Piepildiet vafeļu kausiņus un atstājiet saldētavā, līdz tie pilnībā sasalst.

Saldējums ar bērnības garšu ir gatavs. Labu apetīti!