“Napoleons” ar iebiezinātā piena krēmu. Nesalīdzināma pašcepta tortīte!

11-12-2017

napoleons

Sastāvdaļas

Biskvītiem:
80 gr istabas temperatūras sviesta
100 gr cukura
2 istabas temperatūras olas
300-350 ml piena
½ tējkarote cepamā pulvera
800-900 gr miltu

Krēmam:
500 g vārīta iebiezinātā piena
700 ml trekna saldā krējuma (no 30%)
500 ml piena
4 ēdamkarotes cietes
2 olas
Cukurs pēc vēlēšanās – var nepievienot, ja negaršo īpaši saldas tortes.

Pagatavošana
1.Biskvīti:
Sakuļ sviestu ar cukuru līdz krēmveida konsistencei.
Olas sakuļ, sajauc ar sviestu.
Pievieno pienu, sajauc.

Aptuveni 150 g miltu sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un maisot pievieno piena un olu masai. Tā pakāpeniski pievieno visus miltus. Mīklai jābūt mīkstai un elastīgai, bet ne lipīgai. Miltus var pievienot vairāk, ja jūtams, ka to vajag darīt. Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un ļauj pastāvēt siltumā 30 minūtes.

Pēc tam mīklu sadala 20 vienādās daļās. Sākumā vieglāk sadalīt 4 daļās, pēc tam katru vēl 5.

Katru daļu plāni izrullē un sabaksta ar dakšiņu. Vieglāk mīklu izrullēt uz siltas pannas – labi “pielīp” pie pannas virsmas, bet gatava atkal lieliski noņemama.

Cep 170-180 С temperatūrā. Biskvīti cepas ļoti ātri, laika pietiek tikai nākamā biskvīta izrullēšanai. Laiks – aptuveni 4 minūtes vienam biskvītam.

No gatavā biskvīta izgriež apli ar vajadzīgo diametru (piemēram, 24 cm formai). Griezt labāk uzreiz pēc cepšanas, kamēr biskvīts nav sācis apkalst. Atgriezumus saglabā tortes rotāšanai.

Kad izcepti visi 20 biskvīti (nav nekas traks, ja izcepti nedaudz vairāk vai nedaudz mazāk), atgriezumus sasmalcina un apcep cepeškrāsnī.

2. Krēma gatavošana:
Olas un cieti sakuļ. Svarīgi, lai nebūtu kunkuļu!

Pienu nedaudz uzsilda un uzmanīgi pievieno olu un cietes maisījumu. Liek uz mazas uguns, vāra aptuveni 10 minūtes, pastāvīgi maisot, līdz sabiezē.

Masu atdzesē. Pievieno vārīto iebiezināto pienu.

Ņem lielu bļodu atdzesē vai nu ledusskapī, vai zem auksta ūdens strūklas. Sakuļ tajā saldo krējumu stingrās putās.

2. Tortes salikšana
Katru biskvītu bagātīgi pārziež ar krēmu (aptuveni 4 ēdamkarotes katram biskvītam).

Pēc tam apziež tortes virsu un sānus. Sānus rotā ar biskvītu atgriezumu drumstalām.

Gatavo torti uz nakti liek ledusskapī.

Labu apetīti! Ja garšoja, padalies ar draugiem – iesaki recepti!

loading...