“Napoleona” kūka bez cepšanas. Svinam dzīvi!

21-03-2019

napoleons

Mājinieki vēl ilgi minēs, kā tu tik ātri pagatavoju lielisku kūku par godu mācību gada sākumam.

Sastāvdaļas
1 ola
100 g cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
5 g vaniļas cukura
½ citrona
250 ml piena
70 g sviesta
2 plānu lavašu
100 g valriekstu

Pagatavošana
Sajauc olas, cukuru un vaniļas cukuru, cieti, puscitrona miziņas; pielej pienu un liek uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Karstam krēmam pievieno sviestu.

Lavašu sagriež 15×15 cm kvadrātos. Riekstus sasmalcina blenderī vai virtuves kombainā.

Saliek torti pa kārtām: lavašs, krēms, nedaudz riekstu, lavašs, krēms riekstu, utt.

Pārziežot pēdējo krēma kārtu, bagātīgi pārkaisa to ar riekstiem, neaizmirstot arī sānus.

Atstāj uz pāris stundām ievilkties.

Labu apetīti!

loading...