Mežģīņu pankūkas. Pagatavošanas noslēpumi un knifiņi

17-02-2019

pankukas_mezgines


Ļoti skaisti izskatās pankūkas, kas izceptas kā īstas mežģīnes. Tās var gatavot ar pildījumu vai bez tā, saldas un sāļas, ar dažādiem rakstiem un biezumu. Izlasi, kā tās pagatavot!

Sastāvdaļas
3 olas
1,5 glāze miltu
2,5 glāzes piena
1 glāze pūdercukura, šķipsniņa sāls

pankukas_mezgines1

Pagatavošana
Dzeltenumus atdala no baltumiem, pievieno šķipsniņu sāls un ar mikseri vai putojamo slotiņu sakuļ ar pūdercukuru. Pēc tam, turpinot maisīt ar slotiņu, tievā strūkliņā pielej pienu.

Dzeltenuma un piena masai pakāpeniski pievieno visus miltus. Sajauc, lai nebūtu kunkuļu.

Baltumus sakuļ stingrās putās – šķipsniņa sāls palīdzēs putām nenosēsties.

Tad rūpīgi samaisa baltumus ar šķidro mīklu – pankūku mīkla gatava!

Lai raksti izdotos vienādi un skaisti, ņem pudeli ar nelielu atvērumu, piemēram, kečupa pudeli, un ielej tajā mīklu.

Kārtīgi uzkarsē pankūku pannu, ieziež ar speķa vai kartupeļa gabaliņu, kas iemērkts augu eļļā, lai pankūkas neliptu pie pannas.

Lej mīklu pannā, veidojot dažādus rakstus – tos var variēt pēc vēlēšanās: restīte, ziediņi, saulīte, apļi…

Ar lāpstiņu apgriež pankūkas uz otru pusi, kad gatavas, noņem no pannas un liek uz lēzena šķīvja.

Tādas pankūciņas lieliski garšos ar saldām mērcēm. Var arī pildīt, tikai jāņem vērā, ka pildījums sprauksies ārā pa caurumiņiem, tāpēc tieši uz pankūkas var uzlikt salātu lapu, pēc tam uz lapiņas – sāļo pildījumu. Visu satin skaistā rullītī.

Screenshot_293

Lūk, kā izskatīsies tāds tītenītis!

loading...