Maigais deserts ar krējuma sieru un svaigām ogām uz kraukšķīgas pamatnes.
Gatavošanas laiks
Kopā 9 stundas.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 30 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Mellenes 400 g + dekorēšanai
Cukurs 275 g
Citronu sula 2 tējk.
Smilšu cepumi 125 g
Sviests 70 g
Krējuma siers 900 g
Olas 2 gab.
Skābais krējums ar 20% tauku saturu 60 g
Milti 20 g
Pagatavošana
1․ Sasmalciniet mellenes, izmantojot blenderi vai virtuves kombainu.
2․ Iegūto masu sajauc katliņā ar 25 g cukura un citrona sulu. Pēc vārīšanas uz lēnas uguns, maisot, karsē 10 minūtes. Atdzesē.
3․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C. Sagatavot cepeškrāsnsizturīgu cepšanas formu ar 22 cm diametru.
4․ Cepumus sasmalcina drupatās. Pievieno 50 g cukura un izkausētu sviestu. Izklājiet maisījumu pa formas dibenu un sablīvējiet to.
5․ Saputojiet krējuma sieru un 200 g cukura ar mikseri līdz viendabīgai masai. Pievieno pa vienai olai. Iejauc skābo krējumu, miltus un apmēram 240 g ogu biezeņa.
6․ Siera maisījumu pārlej pār cepumu pamatni. Aptiniet veidnes dibenu ar foliju un ievietojiet dziļā cepšanas traukā.
7․ Ielej cepšanas paplātē verdošu ūdeni tā, lai tā līmenis sasniegtu siera kūkas formas vidu.
8․ Cep desertu apmēram 1½ stundas. Masei pie malām ir jāsavelkas, bet vidum nedaudz jāsatrūkst.
9․ Izslēdz cepeškrāsni, nedaudz atver durvis un atstāj siera kūku iekšā uz 1 stundu.
10․ Liek desertu ledusskapī, līdz tas ir gatavs, apmēram 5 stundas.
Pirms pasniegšanas pēc vēlēšanās dekorē ar svaigām ogām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Šokolādes siera kūka ar biezpienu. + Vēl piecas lieliskas siera kūku receptes!
Viegli pagatavojama siera kūka no parastā biezpiena. + Vēl piecas receptes!
Šokolādes siera kūka bez cepšanas. Tikai četras sastāvdaļas!
Gardā zemeņu siera kūka. Bez cepšanas, gatava pusstundas laikā!