Melleņu siera kūka. Lielisks, vienkārši pagatavojams deserts

06-09-2018

siera_kuka


Pagatavošanas laiks: 60 minūtes
Sarežģītība: vienkārši

Sastāvdaļas
1 tējkarote vaniļas
200-300 g cepumu
2 ēdamkarotes cepumu
2 ēdamkarotes cukura
1 glāze pūdercukura
225 g saldā krējuma
6 ēdamkarotes sviesta
225 g krējuma siera
225 g mellenes

Pagatavošana
1. Sviestu sarīvē un atstāj nedaudz atlaisties.

2. Cepumus sablendē drupatās.

3. Sajauc cepumus un sviestu.

4. Formā liek cepumu maisījumu un cep cepeškrāsnī 10 minūtes 175 grādos.

5. Gatavo pildījumu. Sakuļ sieru ar cukuru. Pievieno vaniļu, sakuļ vēlreiz. Siera maisījumam pielej saldo krējumu un rūpīgi izmaisa.

6. Uz gatavas, atdzisušas pamatnes liek siera masu.

7. Mellenes noskalo. Liek bļodiņā, pievieno cukuru, saspaida ar dakšiņu.

8. Melleņu mērci pārlej siera maisījumam. Liek melleņu siera kūku ledusskapī uz vairākām stundām.

Labu apetīti!

loading...