Medus kūciņas ar glazūru

15-09-2017

medus_kuka

Sastāvdaļas

350 g miltu, 150 g sakapātu mandeļu, 250 g medus, 150 cukura, 2 olas, 100 g sacukurotu apelsīna miziņu, kanēlis, muskatrieksts, citrona miziņa, 2 tējkarotes dzeramās sodas, citrona. Glazūrai: 1/2 olas baltuma, 3 ēdamkarotes pūdercukura, citrona sula.

Pagatavošana

Medu izkausē karsta ūdens peldē, pieliek miltus, mandeles cukuru, olas u. c. sastāvdaļas un iejauc mīklu.

Izveltnē 1 cm biezā kvadrātā un atstāj līdz nākamās dienas rītam.

Cep karstā krāsnī 25 minūtes.

Karstu sagriež un pārziež ar glazūru, ko gatavo šādi: saputotu olas baltumu samaisa ar pūdercukuru un citrona sulu.

Apziestās kūciņas liek karstā škrāsnī un cep, kamēr glazūra kļūst cieta.