Mazsālīti tomātiņi bez mizas ar ķiplokiem. + Piecas receptes!

04-08-2022

Lai pagatavotu šīs uzkodas, paies divas dienas. Tomātus iesāla burkās, tie piesūcas ar marinādes un zaļumu garšu.

Sastāvdaļas

1 kg tomātu

7 – 8 ķiploka daiviņas

Puse asā pipara

1 l ūdens

3 ēdamkarotes cukura

1¹⁄₂–2 ēdamkarotes sāls

4–5 ēdamkarotes 9% etiķa

¹⁄₂ pušķīša diļļu

Pagatavošana

1․ Pārlej tomātus ar verdošu ūdeni uz 4–5 minūtēm. Pēc tam novelk miziņu.

2․ Sakapā ķiplokus un aso piparu.



3․ Sajauc siltu ūdeni ar cukuru un sāli. Pielej etiķi.

Cukura un sāls daudzumu regulē pēc garšas. Vienkārši pagaršo sālījumu pirms etiķa pievienošanas.

4․ Liek burkā daļu diļļu. Pievieno nedaudz piparu un ķiploku. Kārto burkā tomātus, pa vidu liekot zaļumus, ķiplokus un piparus.

5․ Pārlej ar marinādi un atstāj uz diennakti istabas temperatūrā. Pēc tam liek ledusskapī vēl uz diennakti.

Pasniedzot var pārkaisīt ar kapātām dillēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Sālīti tomāti kopā ar gurķīšiem “Topa uzkoda”. + Mazsālītu gardumu idejas!

Mazsālīti ķirštomātiņi ar ķiploku pildījumu. + Vēl piecas receptes!

Mazsālīti tomātiņi, sagriezti šķēlēs. Ļoti ātri pagatavojami!

Mazsālīti tomātiņi ar garšaugu pildījumu. Gatavi jau nākamajā dienā

Mazsālīti tomātiņi maisiņā ar ķiplociņu un dillēm. Kad negribas gaidīt!

Mazsālīti tomātiņi “Namamātes lepnums”

loading...