Mazsālīti gurķīši ukraiņu gaumē. Mājinieki novērtēs!

04-06-2018

gurki7


“Manas mammas mazsālītie gurķīši vienmēr bauda milzu popularitāti starp mājiniekiem un visiem. Tā ir viņas recepte. Sālīt vislabāk stikla, emaljētā vai keramiskā traukā,” vietnē “AllRecipes” raksta Taņa.

Sastāvdaļas 5 litra burkām
2,5 kg gurķu
4 l ūdens
3/4 glāzes rupja sāls
5 diļļu ziedkopas
2 galviņas ķiploku, sadala daiviņās un notīra
1 ēdamkarote piparu graudu
1 mazs čilli pipars, smalki sagriezts (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana
Sagatavošana: 30 min › Gatavošana:10 min › +4 dienas sālīšanai › Kopējais laiks: 4 dienas 40 min

Gurķus uz nakti iemērc aukstā ūdenī.

Sterilizē litra burkas (var ņemt arī emaljētu vai keramikas trauku).

Katliņā uzkarsē ūdeni ar sāli. Nogriež gurķiem galiņus un sānos izdara nelielu iegriezumu.

Sterilizētas burkas apakšā liek dilles, ķiploka daiviņas, pa 10 graudiņiem piparu un 1-2 asā pipara gabaliņus. Uz šīs kārtas liek pusi gurķu un atkārto vēlreiz: garšaugi – gurķi.

Kad sālījums uzvārījies, pārlej to gurķiem, lai tie būtu pilnībā nosegti. No augšpuses piespiež ar otrādi apgrieztu bļodiņu ar slogu tā, lai bļodiņa vai šķīvis būtu zem sālījuma. Noliek vēsā vietā.

Gurķi būs gatavi būs pēc 4-10 dienām atkarībā no gaisa temperatūras. Kad gurķi gatavi (pēc garšas), liek ledusskapī vai konservē.

Konservēšanai
Sterilizētās burkās liek saspiestus zaļumus un ķiplokus, gurķus no sālījuma. Sālījumu uzkarsē un karstu pārlej gurķiem. Aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā un atstāj atdzist. Uz katru burku paredzēti aptuveni 0,5 kg gurķu, tas ir, no 2,5 kg gurķu iznāks 5 litra burkas vai 1 divu litru un 1 trīs litru tilpuma burka.

loading...