Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!

01-06-2018

gurki3


Gurķis, kā zināms, ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti veselīgs dārzenis. Un vasara, protams, ir mazsālīti gurķīšu sezona, kad saimnieces izmēģina visdažādākās receptes. Sāksim ar visklasiskāko variantu!

Kraukšķīgu, mazsālītu gurķīšu pagatavošana pēc klasiskas receptes

Sastāvdaļas
1,5 kg gurķu
4-3 krustnagliņas
2-1 mārrutku lapas (tieši pateicoties mārrutku lapām gurķīši iznāk kraukšķīgi, tas ir viens no galvenajiem noslēpumiem)
3 ķiršu lapas (lūk, otrais noslēpums – pateicoties ķiršu lapām, gurķi būs stingri un kraukšķīgi, tie arī iegūst lielisku garšu un aromātu)
6-5 upeņu lapas (mērķis tāds pats, kā mārrutkiem un ķiršu lapām)
Lauru lapa
3 zariņi diļļu
6-5 daiviņas ķiploku
10-8 smaržīgo piparu
4 ēdamkarotes sāls
2 litri ūdens

Pagatavošana
Gurķus rūpīgi nomazgā, nogriež galiņus (to dara tāpēc, lai gurķi vienmērīgi un labi uzsūktu sālījumu).

Sterilizētu burku apakšā liek ķiršu un upeņu lapas.

Rūpīgi ieliek sagatavotos gurķus.

Pievieno ķiplokus, dilles un virsū – mārrutku lapas.

Paralēli gatavo sālījumu.

Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli, piparus, krustnagliņas. Ļauj uzvārīties.

Ja vēlies, lai gurķi ir gatavi ātrāk, pārlej tos ar gatavu, karstu sālījumu, cieši aizvāko un bauda jau pēc diennakts.

Ja nav kur steigties, pārlej ar aukstu sālījumu – tad būs gatavi tikai pēc trīs diennaktīm.

Pagatavošanai ir daudz variantu. Garša mainīsies atkarībā no izmantotajām garšvielām.

Var pievienot, piemēram, mārrutka saknes, tad gurķi iznāks kraukšķīgi un ar patīkamu asumiņu, ilgi glabāsies, jo mārrutki neļaus sākt bojāties un pelēt.

Var pievienot lapas un/vai ozola mizu, tad garša būs īpatnēja un oriģināla.

loading...