Mazsālīti gurķīši. Ātrā recepte ar citrona sulu un miziņām

10-06-2018

gurki9

Galvenais triks šajā receptē, pēc kuras var ļoti ātri pagatavot mazsālītus gurķīšus, ir citrona sulas izmantošana.
Vispirms gatavo piedevas.

No diviem citroniem izspiež sulu, miziņu sarīvē uz smalkas rīves.

Vajadzēs vairākus piparu graudus, smaržīgos un melnos, sasmalcina, sajauc ar 1 tējkaroti cukura, 1,5 ēdamkarotēm sāls un rīvētajām miziņām.

Lielos gabalos sagriež vairākus piparmētru zariņus un pušķīti diļļu.

1 kg mazu gurķīšu nomazgā, nogriež galiņus un sagriež 3-4 daļās.

Pārlej ar sulu, pārkaisa ar garšaugiem, samaisa, pievieno zaļumus un vēl 1,5 ēdamkarotes sāls (var jūras sāli), samaisa.

Var nogaršot jau pēc 15-20 minūtēm. Pirms pasniegšanas nopurina liekos zaļumus!

loading...