Mazsālīti gurķīši ar sinepēm. Pikanti un kraukšķīgi!

07-08-2017

gurki9

Šīs receptes atslēgas vārdi – sinepes un koriandrs. Šīs garšvielas piešķirs gurķiem neparastu, samērā asu garšu. Uzkoda, kuru gurķu sezonas laikā noteikti jāpagaršo.

Sastāvdaļas 2 l burkai

1 kg gurķu
6 daiviņas ķiploka
1 tējkarote etiķa
1 tējkarote sinepju pulvera
4 diļļu ziedkopas
0,5 tējk. koriandra
1 l ūdens
1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

1. Gurķus uz stundu iemērc ūdenī. Izņem un nogriež galus. Liek stikla burkā.

2. Virsū kārto ķiplokus, sagrieztas dilles un koriandru.

3. Pagatavo sālījumu: ieber sāli ūdenī, liek uz uguns, kad uzvārījies, izslēdz, pievieno sausās sinepes un etiķi. Samaisa un pārlej gurķiem.

4. Ļauj atdzist un liek ledusskapī uz divām dienām.

Lieliski garšo ar kartupeļiem!

loading...