Vēl viens veids, kā pagatavot mazsālītus gurķīšus, ir pievienot tiem etiķi un olīveļļu. Šādi gurķīši ir patīkami skābeni un ar asumiņu.
Sastāvdaļas
1 kg gurķu
2 galviņas ķiploka
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote olīveļļas
1 tējkarote ābolu etiķa
1 tējkarote sāls
Pušķītis diļļu
Pagatavošana
Mazus gurķīšus nomazgā, nogriež galus.
Ja gurķi lieli, nomizo un sagriež ripiņās.
Saliek maisiņā, pievieno sāli, cukuru, etiķi un olīveļļu.
Ķiplokus notīra un sarīvē. Dažas daiviņas sagriež ar nazi, lai būtu arī lielāki gabaliņi.
Pārkaisa gurķus ar ķiplokiem un sakapātām dillēm vai/un citiem zaļumiem pēc vēlēšanās.
Maisiņu aizsien un sakrata, lai saturs kārtīgi sajauktos.
Ļauj pastāvēt pusstundu un var jau nogaršot, bet labāk ielikt ledusskapī uz divām trim stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!
Mazsālīti gurķīši. Pagatavošanas maģija: kādi gurķi, ūdens, garšvielas vajadzīgas?
Asi mazsālīti gurķīši “Jebkurā brīdī”. + Vēl piecas receptes!