Kuram gan negaršo mazsālīti gurķīši? Lieliski gan salātos, gan kopā ar vārītiem kartupelīšiem – viens, divi un pusdienas gatavas! Galvenais, ātri un viegli pagatavojami arī tiem, kuriem ne sevišķi tīk dažādi konservi.
Sastāvdaļas
5 porcijām
1 kg gurķīšu
3-4 daiviņas ķiploku
Svaigas dilles
3 ēdamkarotes sāls
1,5 l minerālūdens ar gāzi
Pagatavošana
Sagatavošana: 10 minūtes › Gatavošana: 5 minūtes › +1 diena sālīšanai › Kopējais laiks: 1 diena 15 minūtes
Gurķīšus rūpīgi nomazgā; nogriež galiņus.
Dilles sagriež 2-3 daļās, lai zariņi nebūtu pārāk gari.
Ķiploku sagriež plānās šķēlītēs.
Ņem stikla bļodu, vislabāk – ar vāku. Ja nav bļodas, derēs arī emaljēts katliņš.
Pamīšus ar garšaugiem kārto tajā gurķīšus.
Sāli pievieno minerālūdenim. Neko vārīt nevajag! Pārlej nevis ar karstu sālījumju, bet tieši ar aukstu minerālūdeni, obligāti gāzētu, lai gurķīši izdotos kraukšķīgi.
Uzliek vāku un liek ledusskapī, nogaida diennakti un – kraukšķina visa ģimene!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mazsālīti gurķīši ar olīveļļu maisiņā. Var ēst jau pēc pusstundas!
Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!
Mazsālīti gurķīši. Pagatavošanas maģija: kādi gurķi, ūdens, garšvielas vajadzīgas?