Iesālīt gurķus ar āboliem var ļoti ātri, gatavi jau nākamajā dienā. Sāli ņem 1,5 ēdamkarotes rupjā sāls uz 1 litru ūdens.
Sastāvdaļas
20 porcijas
2 l ūdens
3 ēdamkarotes ūdens
1 kg gurķu
2 zaļi āboli
1 galviņa ķiploka
Daži diļļu zariņi
Daži pētersīļu zariņi
5 upeņu lapiņas
1 tējkarote melno graudu piparu
Pagatavošana
Sagatavošana: 30 minūtes › +1 diena iesālīšanai › Kopējais laiks: 1 diena 30 minūtes
Burkas (vai emaljēta katliņa) apakšā liek zaļumus, piparus un ķiplokus. Ābolus sagriež četrās daļās.
Liek ābolus un gurķus burkās.
Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, karsē, līdz sāls izšķīdis.
Pārlej gurķus ar verdošo sālījumu. Atstāj istabas temperatūrā. Nākamajā dienā gurķīši gatavi.
Labu apetīti!