Šādi gurķi iznāk kraukšķīgi un mēreni asi, pateicoties, pikantai marinādei.
Gatavošanas laiks
Kopā 1 d.
Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 15 min.
Porciju skaits 4
Svaigi gurķi 1 kg
Ķiploki 7 daiviņas
Svaigas dilles 1 pušķītis
Ūdens 700 ml
Cukurs 45 g
Sāls 30 g
Galda mārrutki 20 g
Sinepes 40 g
Pagatavošana
1․ Apgrieziet gurķiem galiņus no abām pusēm. Rupji sasmalcina ķiplokus un dilles. Ielieciet šīs sastāvdaļas bļodā.
2․ Sajauc ūdeni, cukuru, sāli, mārrutkus un sinepes. Marinādi pārlej gurķiem.
3․ Bļodu pārklāj ar vāku vai plēvi. Liek ledusskapī uz divdesmit četrām stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mazsālīti gurķīši ar minerālūdeni. Ņem šo recepti savā arsenālā!
Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!
Mazsālīti gurķi. Četri galvenie likumi un trīs lieliskas receptes
Mazsālīti gurķīši abhāziešu gaumē ar slepeno sastāvdaļu
Mazsālīti gurķīši ar olīveļļu maisiņā. Var ēst jau pēc pusstundas!