Spilgts un neatkārtojams aromāts, kas lieliski izceļ dažādu gaļas ēdienu garšu.
Sastāvdaļas
200 g mārrutku
100 ml ūdens
100 ml 9% etiķa
1 tējkarote sāls
4 tējkarotes cukura
Pagatavošana
1․ Mārrutkus nomazgā, nomizo un samaļ gaļas mašīnā.
Uz gaļas mašīnas var uzvilkt plastmasas maisiņu, kurā sabirs samaltie mārrutki, lai smarža nebūtu tik asa un nekairinātu.
2․ Sajauc masu ar aukstu ūdeni, etiķi, sāli un cukuru. Piesedz ar vāciņu vai pārtikas plēvi un atstāj uz 15–20 minūtēm.
3․ Vēlreiz sajauc, saliek sterilizētās burkās, aizvāko un liek glabāšanai ledusskapī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pikanta tomātu mērcīte piecās minūtēs. + Vēl piecas labas mērču receptes!
Kabaču kaviārs “Superīgais”.+ Kabači tomātu mērcē!
Diļļu mērcīte ziemas krājumiem. + Trīs interesantas receptes!
Harisa – ugunīgi austrumnieciska mērcīte. + Vēl piecas labas mērču receptes!
Rajta – svaigā indiešu jogurta mērcīte. + Vēl piecas mērču idejas!