Marinētu dārzeņu asorti ziemai: tomāti, gurķi un patisoni. + Konservēšanas pavārgrāmata!

28-07-2024

Ekrānuzņēmums

Ziemā marinēti tomāti, gurķi un patisoni ir lielisks papildinājums galvenajiem ēdieniem.

Gatavošanas laiks

Kopā 40 min.

Aktīvais (Jūsu līdzdalība ir obligāta) 20 min.

Porciju skaits 6

Sastāvdaļas

Gurķi 1 kg

Mazie patisoni daži gabaliņi

Ķiploki 9-12 daiviņas

Dilles zariņi 3 gabaliņi

Pētersīļi daži zariņi

Melnie piparu graudi 1 tējk.




Tomāti 1 kg

Ūdens 1 500 ml

Sāls 2 ēd.k.

Cukurs 4 ēd.k. karotes

Etiķis 9% 5-6 ēd.k.




Pagatavošana

1․ Gurķus un patisonus sagriež vairākos gabaliņos. Dārzeņu svars ir aptuvens. Proporcijas var mainīt.

2․ Uz viena litra sterilizētu burku ielieciet ķiploku daiviņas, dilles zariņus, pētersīļu zariņus un piparu graudiņus. Cieši sakrauj gurķus, patisonus un tomātus, laikopējais tilpums būtu 3 litri. Var pagatavot arī vienu trīs litru burku.Kā sterilizēt burkas: 6 vienkāršas un pārbaudītas metodes.

3․ Ielej burkās verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm.

4․ Iztukšojiet šķidrumu katliņā. Sajauc ar sāli un cukuru. Vāra dažas minūtes, lai izšķīdinātu kristālus. Noņem no karstuma un iemaisa etiķi.

5․ Karsto marinādi ielej burkās. Uzskrūvē vāciņus, pagriež tos otrādi un aptin. Pēc atdzesēšanas uzglabāt vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēti gurķi ar kabačiem ziemai. + Marinējumu pavārgrāmata!

Marinēti gurķi ar kabačiem. + Kabaču pavārgrāmata!

Marinētas kabaču ruletītes ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!

Marinēti gurķi ar āboliem. + Marinēšanas pavārgrāmata!