Marinēti tomāti ar plūmēm un baziliku. + Vēl piecas marinētu tomātu receptes!

17-09-2021

Neparastās piedevas piešķirs tomātiem un marinādei pikantu garšu un aromātu. Pievērs uzmanību: sastāvdaļas aprēķinātas 1,5 l tilpuma burkai.



Sastāvdaļas

600 – 700 g tomātu

2 ķiploka daiviņas

5 melno piparu graudi

2 smaržīgo piparu graudi

2 bazilika zariņi

5 – 8 plūmes

600 – 700 ml ūdens

70 g cukura

1 ēdamkarote sāls

25 ml 25% etiķa

Pagatavošana

1․ Ar zobu bakstāmo vairākās vietās sadursta tomātu pamatnītes, lai tie verdošajā ūdenī nesasprēgātu.

2․ Sterilizētā burkā liek ķiplokus, abu veidu piparus un bazilika zariņu.

3․ Burkā pamīšus kārto tomātus un plūmes. Aptuveni vidū vai mazliet augstāk ieliek otru bazilika zariņu.

4․ Pārlej ar verdošu ūdeni līdz pašai augšai. Piesedz ar vāciņu un atstāj uz 20 minūtēm.

5․ Izmantojot vāciņu ar atverēm, pārlej šķidrumu katliņā.

6․ Uzkarsē, izšķīdina ūdenī cukuru un sāli. Pēc 2 minūtēm pievieno etiķi un samaisa.

7․ Pārlej marinādi atpakaļ burkā un to aizvāko.

8․ Apgriež burku otrādi, ietin segā un atdzesē. Glabā vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēti zaļi tomātiņi ar ķiplokiem un garšaugiem. + Vēl trīs receptes!

Marinēti tomāti ar citronskābi. + Vēl trīs idejas tomātu konservēšanai ziemai

Marinēti tomāti ar vīnogām. Neparasta recepte!

Marinēti tomāti ar āboliem. Pārsteigums vācu gaumē!

Zaļie tomāti, pildīti ar burkāniem un pipariem. + Vēl piecas labas zaļo tomātu receptes!

loading...