Interesanta, saldskāba garša!
Sastāvdaļas
Tomāti – 1 kg
Paprika – 2 gab.
Arbūzs – 1 šķēle
Ķiploki – dažas daiviņas
Rupjā sāls – 1 ēdamkarote
Fruktoze vai cukurs – puse ēdamkarotes
Šķipsniņa citronskābes
Medus – 1 ēdamkarote
Sīpols – 1 gab.
Ūdens
Pagatavošana
Sagatavojiet stikla traukus iepriekš. Rūpīgi izskalojiet. Sterilizēt.
Nomizo sīpolus, nogriež galus. Sagriež apļos vai pusapļos.
Atdaliet arbūza mīkstumu no mizas, sagrieziet vidēji lielās šķēlītēs, izņemiet sēklas.
Izvēlieties stingrus, veselus tomātus bez bojājumiem. Nomazgājiet. Nosusiniet. Sagrieziet uz pusēm.
Papriku noskalojiet. Noņemiet kātiņu. Pārgriež uz pusēm. Noskrāpējiet visu lieko. Sagrieziet rupjās šķēlītēs.
Nomizojiet ķiplokus.
Sagatavotajos sterilizētajos stikla traukos ievieto: ķiploku daiviņas, sagrieztus tomātus, arbūza šķēlītes, garšvielas. Tad – sīpolu ripiņas.
Uzvāra ūdeni. Ielej to traukā ar sagatavotajiem produktiem. Uz 6 minūtēm atliek malā.
Ielej iegūto marinādi. Uzvāra. Marinādei pievieno medu. Noņem no karstuma. Ielej burkās. Aizvāko.
Pagriež otrādi. Ietin siltā drānā. Šādā veidā uzglabā līdz pilnīgai atdzesēšanai.
Ja vēlaties skābāku garšu, marinādei pievienojiet arī citrona sulu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ideāla recepte marinēšanai “Gurķi sniegā”. + Vēl desmit interesantas marinādes receptes!
Varen interesanta gurķu marinādes recepte ar “Sprite”. + Vēl piecas idejas marinētiem gurķiem!
Tomātiņi saldskābā marinādē. Ideāls garšas līdzsvars! + Vēl desmit receptes