Šis konservu veids lieliski papildinās galvenos ēdienus. Pipari būs mēreni pikanti un ar bagātīgu garšu.
Gatavošanas laiks
Kopā 50 min.
Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 40 min.
Porciju skaits 6
Sastāvdaļas
Paprika 1 kg
Asie pipari 1-2 gab.
Ķiploki 5 daiviņas
Ūdens 500 ml
Cukurs 1 ēd.k.
Sāls 2 tējk.
Ābolu sidra etiķis 250 ml
Pagatavošana
1․ Notīriet papriku no sēklām. Sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Sasmalcina ķiplokus.
2․ Sadaliet dārzeņus sterilizētās burkās. Kopējais tilpums būs apmēram 1200 ml.
3․ Uzvāriet ūdeni ar cukuru un sāli. Maisot, vāra dažas minūtes, lai izšķīdinātu visus kristālus. Ielej etiķi, samaisa un noņem no karstuma.
4․ Karsto marinādi ielej burkās. Aizver ar vāciņiem.
5․ Uz katla dibena noliek dvieli un novieto burkas ar papriku. Ielej siltu ūdeni apmēram plecu augstumā.
6․ Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un sterilizē uz mērenas uguns 10-15 minūtes.
Jo lielāks burku tilpums, jo ilgāk tās jāsterilizē.
7․ Uzmanīgi izņemiet burkas un uzlieciet vākus. Aizvākojiet, apgrieziet otrādi un atdzesējiet. Uzglabāt vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Cepta paprika marinādē. Burciņa pazūd vienā mirklī!
Marinēti cepti pipari. + Vēl piecas labākās marinētas paprikas receptes!
Paprika medus marinādē. Vēl viena burvīga recepte!
Daudzkrāsaina marinēta paprika 15 minūtēs. Var gatavot jebkurā brīdī!
Ar visām sēklām un “astītēm” marinēta paprika. Gardi!