Lai marinēti ķirbji iegūtu interesantu tropu augļu aromātu, tiem pievieno apelsīnu un citronu.
Sastāvdaļas
1 kg ķirbju
Puse citrona
1 apelsīns
1 tējkarote citronskābes
250 g cukura
Pagatavošana
Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež nelielos kubiņos un liek katlā.
Citronu un apelsīnu sīki sagriež un izņem kauliņus.
Pievieno cukuru, citrusaugļus un citronskābi, samaisa.
Atstāj iemarinēties uz 3 stundām.
Pēc tam liek uz mazas uguns, karsē 10 minūtes, regulāri maisot.
Liek ķirbi ar citrusaugļiem sterilizētās burkās un pārlej ar sīrupu.
Aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem.
Apgriež otrādi un silti sasedz. Kad marinētie ķirbji ar apelsīnu un citronu pilnībā atdzisuši, noliek glabāšanai vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lieliskais trio: āboli, ķirbji, apelsīni. + Vēl piecas receptes ar ķirbi!
Ķirbis kā ananass. Šo recepti meklē daudzi – saglabā un dalies ar draugiem!
Klasika: marinēti ķirbji ar krustnagliņām. + Vēl trīs lieliskas ķirbju receptes!