Gatavojot pēc šīs receptes, parasti iznāk 4 litra tilpuma burkas kraukšķīgu saldskābu gurķu salātu. Nebaidies pievienot cukuru, nenožēlosi. Šādā veidā var marinēt arī kabačus, tikai sālīt tos nevajag ilgāk par divām stundām, jo tie ātrāk izdala sulu.
Sastāvdaļas
4 viena litra tilpuma burkas
3 kg gurķu, sagriezti aplīšos
6 sīpoli, sagriezti salmiņos
2 paprikas, sagrieztas strēmelītēs
3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1/2 glāze sāls
Marinādei
3 glāzes ābolu etiķa
4 glāzes cukura
2 ēdamkarotes sinepju graudu
1 1/2 tējkarotes diļļu sēklu
1/2 tējkarotes krustnagliņu
1 ēdamkarotes maltas kurkumas
Pagatavošana
Sagatavošana: 1 stunda › Gatavošana: 30 minūtes › Kopējais laiks: 1 stundas 30 minūtes
Lielā bļodā sajauc gurķus, sīpolus, saldos piparus, ķiplokus un sāli. Ļauj pastāvēt aptuveni 3 stundas.
Lielā katlā sajauc ābolu etiķi, cukuru, sinepju graudus, diļļu sēklas, krustnagliņas un kurkumu. Ļauj uzvārīties.
Nolej no gurķiem šķidrumu (izdalījušos sulu). Pievieno šo šķidrumu verdošai marinādei. Tieši pirms uzvārīšanās noņem marinādi no uguns.
Pārliek dārzeņus sterilizētās burkās. Pārlej ar marinādi. Aizvāko burkas, ļauj atdzist, glabā ledusskapī.
Glabāšana
Ja vēlies šos salātus saglabāt ziemai, tos jāsterilizē, piesedzot burkas ar vāku, verdošā ūdenī 5-10 minūtes. Ūdenim jābūt līdz burkas kakliņam. Pēc tam uzliek cieši aizgriežamus vāciņus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ābolu čatnijs ar dārzeņiem. + Vēl pieci labi čatniji – receptes!
Zaļā adžika bez vārīšanas. +Vēl desmit interesantas adžikas receptes!