Marinēti gurķīši sinepēs ar ķiplokiem “Nikni!” + Vēl piecas receptes

14-08-2020

gurki

Ir milzum daudz recepšu gurķu marinēšanai, sālīšanai un skābēšanai gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds gudrs saimnieces padomiņš, kas nedaudz atšķiras no visiem pārējiem.

Piemēram, vai tev gadījies pagaršot gurķus sinepēs, ar ķiplokiem un vēl maltiem melnajiem pipariņiem? Īstā reize to izmēģināt!



Sastāvdaļas

5 kg gurķu
1 glāze cukura
1 glāze augu eļļas
1 glāze 9% etiķa
3 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes sinepju
2 ēdamkarotes maltu melno piparu
2 ēdamkarotes kapātu ķiploku

Pagatavošana

Gurķus sagriež četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri).

Cukuru sajauc ar eļļu, etiķi, sāli, sinepēm, pipariem un ķiplokiem.

Iegūto marinādi pārlej gurķiem, visu labi samaisa.

Gurķus tur marinādē 3-4 stundas, periodiski maisot.

Pēc tam tos pārliek tīrās burkās, liek lielā katlā ar siltu ūdeni. Ļauj ūdenim uzvirst un sterilizē gurķus 10-15 minūtes.

Burkas aizvāko ar izkarsētiem vākiem, hermētiski noslēdz, apsedz un ļauj atdzist.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēti gurķīši čehu gaumē. Plus vēl desmit marinētu gardumu receptes!

Marinēti gurķīši kanādiešu gaumē. + Desmit lieliskas marinējumu receptes!

Ļoti kraukšķīgi marinēti gurķīši ar citronskābi. + Vēl vienpadsmit receptes!

Pikanti marinēti gurķīši “Pipariņš”. Piesien dūšu!

Marinēti gurķu salātiņi ziemai. Saimnieces Maritas recepte

loading...