Marinēti gurķīši čehu gaumē. Plus vēl desmit marinētu gardumu receptes!

13-08-2020


Sastāvdaļas
Svaigi gurķi
Dilles, mārrutka lapas, lauru lapas, čili pipari, ķiploki pēc garšas
Marinādei
1,5 litri ūdens
2 ēdamkarotes sāls
5 ēdamkarotes cukura
250 ml etiķa

Tīru, sterilizētu burku apakšā liek mārrutka lapas, lauru lapas, diļļu ziedus, gabaliņu pipara un ķiploka pēc izvēles.

Cieši piepilda burkas līdz augšai ar gurķiem.

Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.

Ūdeni nolej. Atkal pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.

Ūdeni nolej, un ar to pagatavo marinādi. Pārlej gurķus, aizvāko.

Apgriež otrādi un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES.

1. PIKANTI MARINĒTI GURĶI

2. MARINĒTI GURĶĪŠI UNGĀRU GAUMĒ

3. MARINĒTI KABAČI AR ČILI

4. AR DĀRZEŅIEM MARINĒTAS SĒNES

5. MARINĒTI ZIEDKĀPOSTI. DIVI VARIANTI

6. ĀTRI MARINĒTI SĪPOLI

7. MARINĒTA PAPRIKA

8. MARINĒTI REDĪSIŅI

9. MARINĒTI ĶIPLOKU KĀTI

10. MARINĒTI TOMĀTI AR VĪNOGĀM