Sastāvdaļas
Svaigi gurķi
Dilles, mārrutka lapas, lauru lapas, čili pipari, ķiploki pēc garšas
Marinādei
1,5 litri ūdens
2 ēdamkarotes sāls
5 ēdamkarotes cukura
250 ml etiķa
Tīru, sterilizētu burku apakšā liek mārrutka lapas, lauru lapas, diļļu ziedus, gabaliņu pipara un ķiploka pēc izvēles.
Cieši piepilda burkas līdz augšai ar gurķiem.
Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.
Ūdeni nolej. Atkal pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.
Ūdeni nolej, un ar to pagatavo marinādi. Pārlej gurķus, aizvāko.
Apgriež otrādi un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES.
2. MARINĒTI GURĶĪŠI UNGĀRU GAUMĒ
4. AR DĀRZEŅIEM MARINĒTAS SĒNES
5. MARINĒTI ZIEDKĀPOSTI. DIVI VARIANTI
10. MARINĒTI TOMĀTI AR VĪNOGĀM