Marinēti gurķīši ar kabačiem. Saimnieces Maijas recepte

02-08-2018

gurki_kabaci


Sastāvdaļas 1 l burkai
1 kabacis
Diļļu zariņš marinādei
Selerijas zaļumi
5-7 gurķi
2 daiviņas ķiploka
2 lauru lapas
5 graudiņi smaržīgo piparu
Gabaliņš asā pipara
1/3 ēdamkarotes sāls
½ ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes 6% galda etiķa

Pagatavošana
Sagatavošana: 15 minūtes › Gatavošana: 15 minūtes › Kopējais laiks: 30 minūtes

Kabaci nomazgā un sagriež 2-3 cm biezos aplīšos.

Burkas apakšā liek dilles zariņus, seleriju zaļumus, kārto gurķus, kabaču aplīšus, aso piparu, ķiplokus, lauru lapas. Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam ūdeni nolej katliņā.

Ūdenim pievieno smaržīgos piparus, cukuru, sāli, etiķi un ļauj uzvārīties, pārlej dārzeņus burkā ar karstu marinādi un aizvāko burku. Ietin segā un atstāj atdzist.