Marinēti gurķi. Klasiskākā recepte, kādu vari iedomāties!

19-08-2017

gurki2

Vasaras sezonas pašā plaukumā gribam atgādināt visklasiskāko marinētu gurķīšu recepti. Ja ir strīds par vistu un olu, par šo recepti strīdu nav – vispirms klasika, pēc tam – eksperimenti!

Šo recepti zina visas saimnieces, kas pārņēmušas pieredzi no savām mammām un vecmāmiņām. Kraukšķīgie gurķīši lieliski glabājas, burkas neuzpūšas un vāciņi nenolido.

Konservu noturīgumu nodrošina etiķa marināde, kas piešķir skābumiņu un skaisti olīvzaļo nokrāsu.

Agrāk ziemai gatavotajos konservos izmantoja etiķa esenci, bet mēs iegādājāmies 9% galda etiķi. Recepte aprēķināta trīs litru burkai.

Sastāvdaļas
1,8 kg gurķu
1 mārrutka lapa
7 piparu graudiņi
2 diļļu ziedkopas
4 daiviņas ķiploka
2 upeņu lapas
3 tējkarotes sāls
6 tējkarotes cukura
5 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana
1. Burkas apakšā kārto mārrutku un upeņu lapas, diļļu ziedus. Ķiploka daiviņas sagriež 2 vai 4 daļās, liek burkā, pievieno piparu graudiņus.

2. Pievieno sāli, cukuru un etiķi, kārto gurķus un pārlej ar aukstu ūdeni.

3. Burku ar vēl neaizgrieztu vāku liek katlā ar aukstu ūdeni un novieto uz uguns. Kad ūdens sāk vārīties, nogaida 2-3 minūtes un burku aizvāko.

4. Burkas apgriež otrādi un ietin līdz atdzišanai.
LABA RECEPTE IR ARĪ KOPĀ AR JĀŅOGĀM MARINĒTI GURĶI!

loading...