Marinēti gurķi ar kabačiem. + Kabaču pavārgrāmata!

23-07-2024

big_195299 (1)

Vienkārši, ātri un garšīgi var iemarinēt gurķus kopā ar kabačiem. Šie dārzeņi lieliski papildina viens otru, piešķirot marinādei īpaši labu garšu. Recepte paredzēta 1 l tilpuma burkai. Gurķu skaits atkarīgs no to lieluma. Gardāki, protams, būs nelieli gurķīši!

Sastāvdaļas 1 l burkai
1 kabacis
Diļļu zariņš sālījumam
Selerijas lapiņas
5-7 gurķi
2 ķiploka daiviņas
2 lauru lapas
5 smaržīgo piparu graudiņi
Gabaliņš čili pipara
1/3 ēdamkarotes sāls
1/2 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes galda etiķa (6%)




Pagatavošana

Sagatavošana: 15 minūtes › Gatavošana: 15 minūtes › Kopējais laiks: 30 minūtes

Kabaci nomazgā un sagriež 2-3 cm biezos aplīšos.

Burkas apakšā kārto dilles, selerijas, liek gurķus, kabačus, aso piparu, ķiplokus, lauru lapas.

Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm. Pēc tam ūdeni pārlej katliņā.

Pievieno ūdenim smaržīgos piparus, cukuru, sāli, etiķi un ļauj uzvārīties.

Dārzeņus burkās pārlej ar karstu marinādi, burkas aizvāko. Ietin segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišaai.

Avots: “AllRecipes”

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pikanti kabači ziemai asā mērcītē. + Vēl piecas konservētu kabacīšu receptes!

Lečo ar kabačiem.+ Vēl piecas interesantas lečo receptes!




Korejiešu kabacīši. + Bietes, kāposti un gurķi korejiešu gaumē – nikni!

Fiksais kabaču un siera sacepums. Foto recepte vieglām vakariņām

Maltās gaļas sacepums ar kabačiem un sieru. + Sacepumu pavārgrāmata!