Pēc cepšanas paprika kļūst mīksta, un etiķa marināde padara tās garšu ļoti spilgtu.
Gatavošanas laiks
Kopā: 12 st.
Aktīvais (jūsu dalība ir obligāta): 20 min.
Porciju skaits: 4
Sastāvdaļas
Paprika 4 gab.
Rīsu vai baltā vīna etiķis 120 ml
Olīveļļa 120 ml
Medus 1 ēd.k.
Ķiploki 2 daiviņas
Sāls 1 tējk.
Malti melnie pipari ½ tējk.
Sarkano piparu pārslas ½ tējk.
Pagatavošana
1․ Papriku izvieto uz cepamā paprikas paplātes un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā uz aptuveni 25-35 minūtēm. Cepšanas laikā tās vairākas reizes apgrieziet.
Pagatavotie pipari kļūs mīksti, un to miziņās parādīsies apdegumi.
2․ Izņem papriku no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē. Nomizojiet miziņu un izņemiet sēklas.
3․ Etiķi sajauc ar eļļu, medu, sasmalcinātu ķiploku, sāli, melnajiem un sarkanajiem pipariem.
4․ Ielieciet papriku burkā. Piepildiet ar marinādi un aizvākojiet ar vāku. Liek ledusskapī uz 10-12 stundām vai uz visu dienu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!
Paprika medus un ķiploku marinādē bez sterilizācijas. + Vēl piecas marinētas paprikas idejas!
Ar visām sēklām un “astītēm” marinēta paprika. Gardi!
Daudzkrāsaina marinēta paprika 15 minūtēs. Var gatavot jebkurā brīdī!
Ķirbju salāti ar papriku un burkāniem ziemas krājumiem. + Konservētu salātu tops!