Sastāvdaļas pusotra litra burkai
600 g baklažānu
400 g notīrītas paprikas
3 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote malta koriandra
¼ tējkarote maltu melno piparu
500 ml ūdens
50 ml 9% etiķa
8 daiviņas ķiploka
Pagatavošana
Baklažānus sagriež biezās ripiņās, bet notīrīto papriku – prāvās strēmelītēs.
Liek dārzeņus bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes. Pēc tam nokāš caurdurī.
Katliņā ieber cukuru, sāli, koriandru un melnos piparus, pārlej ar ūdeni.
Samaisa, lai sastāvdaļas izkustu, ļauj uzvārīties. Noņem no uguns, pielej etiķi un atkal samaisa.
Sterilizētas burkas apakšā liek ķiploku, virsū kārto baklažānus un pārlej ar marinādi.
Piesedz burku ar vāciņu un liek katliņā, kura apakša izklāta ar audumu.
Ielej katliņā ūdeni līdz burku sašaurinājuma vietai un ļauj uzvārīties.
Sterilizē 25 minūtes, pēc tam aizvāko.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ar visām sēklām un “astītēm” marinēta paprika. Gardi!
Daudzkrāsaina marinēta paprika 15 minūtēs. Var gatavot jebkurā brīdī!
Zaļu tomātu, gurķu, paprikas un burkānu salātiņi ziemas krājumiem
Pikanti tomātu un paprikas salāti ziemas krājumiem “Pipariņš”. + Vēl desmit receptes
Marinēti pipari armēņu gaumē. Kļūs par iecienītāko recepti!