Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!

31-10-2022

Lielisks kraukšķīgu dārzeņu apvienojums.

Sastāvdaļas

700 g kāpostu

200 g birkānu

10-12 paprikas

2 ēdamkarotes sāls

5 ēdamkarotes cukura

100 ml 9% etiķa

4 daiviņas ķiploku

2 diļļu ziedkopas

6 smaržīgie pipari

Pagatavošana

1․ Kāpostu sīki sagriež, burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Pārkaisa ar pusi sāls, saspaida un atstāj uz 15–20 minūtēm.

2․ Pipariem nogriež virsiņas un izņem sēklas, izskalo.

Paprikas skaits atkarīgs no tās izmēra!

3․ Katlā uzkarsē ūdeni un 2-3 pavāra papriku. Noskalo ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5–10 minūtēm.

4․ Divās litra burkās liek ķiploka daiviņas, dilles un piparu graudiņus.

5․ Pilda papriku ar kāpostiem un burkāniem, sadala pa burkām.

6․ Uzkarsē ūdeni ar atlikušo karoti sāls un cukuru. Kad kristāliņi izšķīduši, sajauc ar etiķi un noņem no uguns.

7․ Marinādi ielej burkās. Piesedz ar vāciņiem.

8․ Katla apkašā liek auduma salveti un novieto uz tās burkas ar dāzeņiem.

9․ Ielej katlā karstu ūdeni tā, lai tas sniegtos līdz burku augšai.

10․ Ļauj uzvārīties un sterilizē uz nelielas uguns 15 minūtes.

Neļauj stipri vārīties!

11․ Izņem burkas no katla un aizvāko.

12․ Apsedz ar dvieli vai pledu un atstāj atdzist. Glabā vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Daudzkrāsaina marinēta paprika 15 minūtēs. Var gatavot jebkurā brīdī!

Zaļu tomātu salāti ar papriku un tomātiem ziemas krājumiem

Ķirbju salāti ar papriku un tomātiem taviem krājumiem. + Vēl labas ziemas salātu receptes!



Kāpostu, burkānu un paprikas salātiņi bez termiskas apstrādes ziemas krājumiem

Paprika eļļā ziemas krājumiem bez sterilizācijas. + Vēl piecas lieliskas receptes!

Ar visām sēklām un “astītēm” marinēta paprika. Gardi!

Cepta paprika marinādē. Burciņa pazūd vienā mirklī!



Marinēti baklažāni ar papriku ziemai. + Vēl piecas lieliskas paprikas receptes!

Pikanti tomātu un paprikas salāti ziemas krājumiem “Pipariņš”. + Vēl desmit receptes

Pildīta paprika un tomāti. Lielisks, košs ēdiens vai piedeva šašlikam