Mandarīnu pīrāgs iekaros vēderus un sirdis. + Vēl piecas gardas plātsmaizes un pīrāgi!

20-01-2021

Maiga, drupana mīkla ar vienreizēju mandarīnu miziņu aromātu un augļi medus glazūrā. Šis kārums iekaros gan vēderus, gan sirdis no pirmā kumosiņa.

Sastāvdaļas mīklai

¼ glāze sviesta + pārziešanai

2 mandarīni

1 glāze cukura

¹⁄₄ glāze olīveļļas

3 olas

2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

¹⁄₂ glāze grieķu jogurta

1¹⁄₂ glāze miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

¹⁄₄ tējkarote sāls



Sastāvdaļas augļu kārtai

2 mandarīni

2 ēdamkarotes sviesta

2 ēdamkarotes medus



Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Ieziež ar sviestu cepamo formu 23 cm diametrā.

2․ Izkausē sviestu un nedaudz atdzesē.

3․ Sarīvē mandarīnu miziņu. Izspiež visu sulu un atstāj to glazūrai.

4․ Ar mikseri sakuļ cukuru un rīvētās mandarīnu miziņas. Cukurs iegūs izteiktu citrusaugļu aromātu.

Šai receptei der glāze ar tilpumu 240–250 ml.

5․ Pievieno sviestu un olīveļļu, olas un vaniļas ekstraktu. Sakuļ ar zemu ātrumu.

6․ Pievieno jogurtu un vēlreiz ātri sakuļ ar mikseri.

7․ Pieber miltus, cepamo pulveri un sāli, izmaisa ar lāpstiņu vai karoti. Liek formā.

8․ Veselus mandarīnus sagriež plānos aplīšos, ja nepieciešams, izņem kauliņus. Kārto uz mīklas.

Lai uz pīrāga varētu uzlikt vairāk augļu, dažus aplīšus var sagriezt uz pusēm.

9․ Cep 50–55 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo: kociņam jāiznāk no mīklas sausam.

10․ Kamēr pīrāgs cepas, pagatavo glazūru. Nelielā katliņā sasilda sviestu, medu un atlikušo mandarīnu sulu.

11․ Maisot viegli uzvāra un gatavo 3–4 minūtes.

12․ Ļauj pīrāgam atdzist aptuveni 30 minūtes. Pēc tam pakāpeniski pārlej ar visu sagatavoto glazūru.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Lieliska šarlote – ābolu pīrāgs par godu karalienei

Ābolu pīrāgs ar vaniļas krēmu “Rudens romance”. FOTORECEPTE

Mutē kūstošs ābolu pīrāgs bez mīklas. + Vēl piecas ābolu gardumu receptes!

Auzu pārslu plātsmaize ar ievārījumu vai āboliem. Slaidi!