Maltās gaļas šašliciņi ar kārtaino mīklu. Ideja neparastai maltītei

07-01-2018

1484319450_1

Ja esi jau noilgojies pēc smaržīgiem šašlikiem, kaut arī vasara vēl ilgi jāgaida, piedāvājam pagatavot ļoti apetītlīgus šašliciņus no maltās gaļas ar kārtaino mīklu, kas cepami uz iesmiņiem. Ēdiens jau uzreiz tiek sadalīts porcijās, tāpēc lieliski noder arī ballītēm kā uzkoda.

Maltās gaļas šašliciņi lieliski sader ar dārzeņu salātiem, zaļumiem, kā arī dažādiem sālījumiem.

Sastāvdaļas
500 g maltas cūkgaļas
500 g kārtainās mīklas
3 ēdamkarotes sojas mērces
Melnie pipari (malti) pēc garšas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
Augu eļļa pēc garšas

Pagatavošana
Sīpolu sarīvē un pievieno maltajai gaļai. Pielej sojas mērci, pieber piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Malto gaļu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

No maltās gaļas izveido frikadelītes, mīklu izrullē un izgriež strēmelītes, kuru diametrs ir nedaudz platāks par frikadelīšu diametru.

Koka iesmiņus dažas minūtes pamērcē ūdenī, pēc tam uzdur uz katra pa 4 gaļas bumbiņām, aptinot ar mīklas lentīti.

Pannu ieziež ar augu eļļu, liek uz tās šašliciņus. Pēc tam liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 30-40 minūtēm.

Šo ēdienu ir vienkārši pagatavot, un izskatās tas vienkārši lieliski. Bērni to vienkārši dievinās! Gatavojam kopā un pastāstiet arī draugiem par šo recepti.