Mājas ogu vīns arī mazā apjomā. Recepte soli pa solim

05-09-2019

Mājas ogu vīns ir burvīgs, aromātisks dzēriens, ko turklāt ir vienkārši pagatavot pēc šīs receptes.

Pirmā diena
Sasmalcina (sastampā) 2,5 kg jebkuru ogu, pievieno 50 g rozīņu un 400 ml ūdens

Otrā diena
Pievieno 200 g cukura un 400 ml ūdens.

Astotā diena
Nospiež ogu masu. Pievieno 200 ml ūdens un 200 g cukura, uzliek hidroslēgu (vai uzvelk cimdu, ar adatiņu izdurot caurumiņu vienā pirkstā).

Vienpadsmitā diena
Izspaidām pievieno 200 ml ūdens un 100 g cukura; sulai (traukā ar hidroslēgu) – 500 ml ūdens un 500 g cukura.

Septiņpadsmitā diena
Nospiež izspaidas, iegūtajai sulai pievieno 400 g cukura, 400 ml ūdens un pārlej traukā ar hidroslēgu.

Divdesmit pirmā diena
Traukā pievieno vel 400 ml ūdens un 200 g cukura. Kad rūgšana beigusies (cimds vairs vairs nav piepūties), vīnu nolej tā, lai nogulsnes paliktu sākotnējā traukā, salej pudelēs, aizvāko.