Mājās konservēta skumbrija. Ļoti garda uzkoda!

16-09-2019


Visi zina skumbriju tomātos, eļļā vai savā sulā, ko iespējams iegādāties veikalos. Izrādās, ļoti vienkārši ir šādu ēdienu pagatavot mājās, arī uzglabāšanai ilgākam laikam – gluži kā veikalos nopērkamo.

Sastāvdaļas
6 skumbrijas
1 kg sīpolu
1,5 kg burkānu
2 kg tomātu
2 ēdamkarotes sāls (bez kaudzītes)
180 g cukura
1 glāze augu eļļas
Sāls, pipari, lauru lapa

Pagatavošana
Sīpolus sagriež, burkānus sarīvē, pievieno eļļu, sāli, cukuru un sautē 10 minūtes.

Pēc tam pievieno sagrieztus tomātus un sautē vēl 15 minūtes.

Pievieno sagrieztu skumbriju (1-5 cm biezos aplīšos, var pirms tam izņemt asaku), piparus, lauru lapu un vāra 1,5 h.

Beigās pievieno 2 tējkarotes 70% etiķa.

Aizvāko, ietin segā līdz pilnīgai atdzišanai.

loading...