Mājās konservēta kukurūza ziemas krājumiem

15-09-2019


Ja sezonas laikā radusies iespēja izdevīgi iegādāties kukurūzu, to var saglabāt ziemai gan saldējot, gan konservējot. Šoreiz – konservētas kukurūzas recepte.

Sastāvdaļas
Kukurūza
1 tējkarote sāls uz 0,5 l burciņu
2 tējkarotes cukura uz 0,5 l burciņu
1 ēdamkarote ētiķa uz 0,5 l burciņu

Pagatavošana
Konservēšanai der saldās, cukurotās kukurūzas šķirnes, parastajām nebūs tik laba garša piengatavības stadijā – kad kukurūzu ir garšīgi ēst arī svaigu.

Kukurūzu notīra un blīvi vālītes saliek katliņā.

Pārlej ar ūdeni, lai visas vālītes būtu pārklātas, pievieno sāli pēc garšas un pēc uzvārīšanās vāra 40 minūtes.

Nolej ūdeni un ļauj kukurūzai atdzist, izloba graudiņus. Var noskalot, ja griežot nākusi līdzi arī daļa serdes.

Blīvi saliek puslitra burciņās.

Katrā burciņā liek sāli (1 tējkarote), cukuru (2 tējkarotes), etiķi (1 deserta karote).

Pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņus un saliek burciņas katlā.

Ūdenim katlā jābūt karstam (aptuveni 70 grādi), sterilizē 3 stundas.

Pēc sterilizēšanas aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā, lai burciņas saglabātu siltumu pēc iespējas ilgāk.

Lūk, arī viss! Ir daudz mājas salātu, kuriem kukurūza piešķirs jaunu, neatkārtojamu garšu. Un, protams, šādu gardumu var ēst tāpat vien, ar karotīti no burciņas.

loading...