Mājās gatavots zefīrs. Viegls kā pūka, neskādē figūrai!

08-01-2018

zefirs

Mazkaloriju deserts, kurā ir tikai 80 kaloriju 100 gramos garduma, turklāt viegli pagatavojams. Tāpēc arī tāds kārums nekaitēs figūrai, turklāt patiesi ir viegls kā pūka un neprātīgi gards! Izmēģini un iesaki draugiem šo recepti!

Sastāvdaļas
1l kefīra
¾ glāzes krējuma ar zemu tauku saturu
1 glāze cukura
2 ēdamkarotes želatīna
2 glāzes ūdens
½ paciņas vaniļas cukura

Pagatavošana
Želatīnu izmērcē siltā ūdenī 30-40 minūtes, pēc tam uz lēnas uguns, nepārtraucot maisīt, uzvāra, noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Kefīru, krējumu un vaniļas cukuru sajauc un sakuļ ar putojamo vai mikseri 5-6 minūtes.

Pēc tam, turpinot kult, tievā strūkliņā pielej želatīnu un kuļ vēl 4-5 minūtes.

Iegūto masu pārliek formā un liek ledusskapī uz 3-6 stundām.

Kad zefīrs sastindzis, desertu sagriež gabaliņos.

Naža vietā var izmantot parastas cepumu formiņas – izdosies lieliski!

Zefīrs mājas gaumē lieliski sader ar sasmalcinātiem riekstiem un jebkuru ievārījumu. Tiesa, tādas piedevas piešķirs arī vienu otru kaloriju. Bet kādreiz taču drīkst!

loading...

23 Comments

  1. Es 24.01.2017 at 00:35 - Atbildēt

    Tad cik to krējunu-3/4 glāzes vai 1glāzi?

  2. Sanita 24.01.2017 at 00:53 - Atbildēt

    Ar ko ta viena glāze ir ?

  3. Inguna 24.01.2017 at 02:45 - Atbildēt

    gan jau,ka 1gl.cukura,jo sanaak tads diivains deserts bez cukura.

  4. Dzīvei 24.01.2017 at 06:08 - Atbildēt

    Cukurs, protams, 1 glāze! 🙂 3/4 glāzes krējuma

  5. zaiga 24.01.2017 at 10:56 - Atbildēt

    kad tad izmanto ūdeni?

    • Anonymous 24.01.2017 at 11:12 - Atbildēt

      Cik zinu tad jāsavāra cukura sīrups kopā ar želatīnu.

  6. Inese 24.01.2017 at 15:26 - Atbildēt

    Cik zinu – vaariits zhelatiins negaleree. Taapeec, visticamaak, tas ir jaaizkausee bez vaariishanas – to vienkaarshi pievieno karstam cukura siirupam, taadeejaadi izkauseejot. Vispaar, diezgan nepreciiza recepte.

  7. Baiba 24.01.2017 at 18:56 - Atbildēt

    Kāds mani var apgaismot – cik kaloriju ir vienā glāzē cukura? Kā visā saldajā kopā var būt tik maz kaloriju, ja cukurs vien jau cik satur!?!

    • Madara 14.09.2017 at 23:18 - Atbildēt

      100gr cukura ir 400kcal. viena glazee ir videji ap 200gr cukura. takaa nekads mazkalorijusaldais tur nesanaaks 😀

  8. werbena 24.01.2017 at 21:18 - Atbildēt

    Vai tad jāapēd viss uzreiz, nu, ja apēdi, ej skriet 😀

  9. Es 24.01.2017 at 22:03 - Atbildēt

    cik tas ir 3/4 glazes krejuma?

    • fredis 25.01.2017 at 00:25 - Atbildēt

      3/4 ir 3/4, jeb 75 %, pieņemot , ka glāze ir 200 gr 3/4 ir 150 gr

  10. Kreimene 24.01.2017 at 23:04 - Atbildēt

    Kas tà par recepti,ja pašam jādomā,kur kļūdas sarakstītas?

    • dd 25.01.2017 at 10:27 - Atbildēt

      Tur viss ir skaidri sarakstīts- skolā bija labāk jāmācās , tad zinātu cik ir 3/4 no glāzes 😀

      • zvērs 27.01.2017 at 09:56 - Atbildēt

        Kurā brīdī pievieno cukuru? 😉

  11. oho 26.01.2017 at 15:34 - Atbildēt

    Ļoti nekorekta recepte, sastāvs skaidrs, bet gatavošana- nekur neder! Būtu labi, ja receptes iesniedējs(a), atrastu laiku un atkārtoti uzrakstītu gatavošanas procesu!

    • oho 26.01.2017 at 15:35 - Atbildēt

      Es atvainojos iesniedzējs(a)

  12. zvērs 27.01.2017 at 10:03 - Atbildēt

    Krējums saldais vai skābais? Parasti želatīnu uzbriedina mazā ūdens daudzumā, bet šeit 2 glāzēs ūdens un vēl vāra! Vai arī to ūdeni lieto citur? Un kur liek cukuru? (“Kefīru, krējumu un vaniļas cukuru sajauc..” cukurs tur netiek pieminēts)

  13. Aleksil 28.01.2017 at 08:31 - Atbildēt

    Kāpēc ir nemitīgi jāķengājas? Pilns internets ar receptēm, ja neapmierina šī, pameklē citu. Nejau ieriebt tas autors gribēja, bet padalīties ar recepti.

  14. Aleksil 28.01.2017 at 08:34 - Atbildēt

    Vai šis, gadījumā, nav arī cepams kā Mashmello?

  15. Diana 29.01.2017 at 10:12 - Atbildēt

    Vakar pagatavoju. Sanāk ka diētiskā panacota:). Pēc zefīra diemžēl ne. Bet garšīgs, pievieno svaigas ogas un ēd uz veselību, nekavējoties figūrai. Labāk uzreiz saliet trauciņos, jo tā kā zelejveidigs, grūti izņemt no lielā traukā. Runājot par cukuru, to pievieno, tad, kad kult kefīru ar krējumu, vanilīnu. Labu apetīti.

  16. Dace 08.02.2017 at 15:05 - Atbildēt

    Es pagatavoju, bet līdz zefīram te tā kā līdz Marsam 😀 Želejveidīgs krēms sanāca..

  17. Tuta 03.12.2017 at 01:06 - Atbildēt

    Man sanāca biezs kefīrs. Garšīgs ir, bet riktīgi šķidrs.. Mēģināšu piemiksēt vēl čupu ar želatīnu. Nepieliku 2 glāzes ūdens. Uzbriedināju 2 ēdamkarotes želatīna nelielā ūdens daudzumā.