Mājās gatavots “Mascarope” siers labākajiem desertiem

19-04-2019

mascarpone-recipe_grande

Šī vienkāršā “Mascarpone” pagatavošanas recepte noderēs tiem, kuriem garšo tiramisu un siera kūkas.

Sastāvdaļas
200 ml 3,2% pinea
800 ml 33% krējuma
2 tējkarotes citrona sulas

Pagatavošana
Apvieno pienu un krējumu, samaisa.

Liek maisījumu uz mazas uguns, pastāvīgi maisot.

Ar termometru pārbauda, lai temperatūra nebūtu augstāka par 75 grādiem.

Pielej citrona sulu un atkal samaisa. Šķidrums savilksies. Galvenais – neļaut uzvārīties.

Izslēdz plīti un ļauj atdzist.

Katliņā 5-7 kārtās liek ūdenī samitrinātu marli. Ielej tur piena maisījumu, atstāj uz dažām stundām, lai notecētu šķidrums. Tad iegūto sieru rūpīgi nospiež.

loading...