Mājās gatavotas šprotītes sīpolu mizās. Lieliska recepte!

22-11-2020

Foto – Pixabay


Mājās gatavoti konservi ir tik labi, jo tu pavisam noteikti zini, ka būs tavas ģimenes gaumē un tāpat arī skaidri zināmas visas sastāvdaļas.

Piedāvājam vienkāršu mājas šprotīšu recepti. Zivtiņas izdodas glītas un garšīgas, rotās ikvienu svētku un ikdienas maltītes galdu!

Sastāvdaļas un trauki

Forma vai panna zivīm, trauki uzglabāšanai ledusskapī
1 kg mazu zivtiņu
1 ēdamkarote sāls
Sauja sīpolu mizu
Melnā tēja bez piedevām
4 tējkarotes (4 paciņas) melnās tējas bez piedevām
5 kūpinātas reņģītes
¾ glāzes augu eļļas (bez smaržas)
4 lauru lapas
5 piparu graudi

Pagatavošana

Tēju pārlej ar verdošu ūdeni.

Zivis nomazgā, iztīra. Sīpolu mizas noskalo.

Pannas apakšā vienmērīgā kārtā liek sīpolu mizas, piparus un lauru lapas, virsū blīvi kārto zivtiņas.

Tēju nokāš, atstāj vajadzīgo daudzumu, pievieno eļļu, sāli, samaisa, pārlej zivis ar iegūto maisījumu,
liek pannu uz lielas uguns, pēc tam sautē uz mazas uguns un sautē zem vāka 1,5 stundas.

Gatavs!

Ļauj pilnībā atdzist, uzmanīgi saliek traukos, pārlej ar atlikušo šķidrumu. Var glabāt 5 dienas.

PADOMI
Gatavot var arī cepeškrāsnī – formā vai karstumizturīgā katliņā. Tādā gadījumā temperatūrai jābūt ne vairāk kā 180 grādiem, formu cieši jānosedz ar foliju vai vāku. Konservu pagatavošanas laiks – aptuveni 2 stundas.

Ja vēlies asāku garšu, pievieno eļļas un tējas maisījumam tējkaroti kurkumas.

Ja gribi, lai zivis ir stingrākas, pievieno eļļas un tējas maisījumam tējkaroti ābolu etiķa.

Kūpināto zivju vietā var pievienot arī tādu pat daudzumu melno plūmju bez kauliņiem, pēc pagatavošanas plūmes izņem no ēdiena.

loading...