Mājās gatavotas šprotītes. Kad kārojas piesiet dūšu!

30-12-2017

sprotes


Šprotu cienītāji, kas vēlas būt pavisam pārliecināti par iecienītā garduma sastāvu, tās var pagatavot paši. Izdodas patiešām ļoti garšīgi!

Sastāvdaļas
1 kg sīku zivtiņu
0,5 glāzes augu eļļas
1 ēdamkarote sāls
2 ēdamkarotes ar kaudzīti sausas tējas
2 glāzes verdoša ūdens
4 graudiņi melno piparu
4 graudiņi smaržīgo piparu
3-4 lauru lapu
sauja sīpolu mizu

Pagatavošana
1. Zivis atkausē, nomazgā, notecina ūdeni. Nogriež galvas un astes, iztīra.

2. Pārlej tēju ar verdošu ūdeni, ļauj nostāvēties un atdzist.

3. Sīpolu mizas noskalo, pārlej ar glāzi ūdens un liec uz uguns. Kad uzvārās, vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes. Nokāš gan tēju, gan atdzisušo sīpolu mizu novārījumu.

4. Blīvi saliec zivtiņas karstumizturīgā traukā. Pievieno piparus un lauru lapas. Pārlej ar eļļu.

5. Vienā traukā ielej tēju un sīpolu mizu novārījumu, iegūtajā “kokteilī” izšķīdini sāli. Pārlej zivis ar šo maisījumu.

6. Trauku ar zivīm liec cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 150 grādiem. Kad šķidrums uzvirst, samazina temperatūru līdz 120 grādiem: zivīm jākarst, bet ne jāvārās. Tam būs vajadzīgas aptuveni 1,5 līdz 2 stundas.

7. Ļauj atdzist un pārliek gatavās šprotes piemērotā traukā, pārlej ar mērci, kas palikusi pēc gatavošanas. Ledusskapī šādi pagatavotas šprotes var glabāt līdz sešām dienām.

loading...