Mājas cigoriņu kvasiņš, gatavs nieka četrās stundās!

18-06-2019

Ļoti garda mājas kvasa recepte – ātri un vienkārši pagatavojams.

Sastāvdaļas
5 l auksta ūdens
2 ēdamkarotes cigoriņu (parastu, bez jebkādām garšas piedevām)
1 tējkarote citronskābes
400 – 650 g cukura – atkarībā, cik saldu vēlies

Pagatavošana
Visu apvieno un liek uz uguns, lai sāk vārīties.

Tiklīdz sāk vārīties, uguni izslēdz un atdzesē līdz silta piena temperatūrai.

Pieber puspaciņu rauga.

Nostādina 3-4 stundas, kamēr parādās putas. Ja tas nenotiek, var nolikt uz nakti siltā vietā.

Tiklīdz parādās putas, pagaršo – jābūt kā kvasam, tikai ne aukstam. Salej traukos un liek ledusskapī atdzesēties.

Lai labi garšo!