
Rimi publicitātes foto
Latviešu virtuves klasika – maizes zupa ar žāvētiem augļiem. Saglabā recepti un dalies ar draudzenēm!
Sastāvdaļas
300 g rupjmaizes
100 g žāvētu augļu (melnās plūmes, aprikozes, rozīnes)
1/2 tējkarotes kanēļa
saldais krējums 33% tauku
1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
Rupjmaizi sagriež šķēlēs, apgriež garoziņas.
Maizes šķēles liek cepeškrāsnī un nelielā temperatūrā pakaltē (var izmantot jau iepriekš pakaltētu rupjmaizi).
Kaltēto maizi aplej ar 4 glāzēm verdoša ūdens.
Traukam ar aplieto maizi uzliek vāku un atstāj uz 1 stundu.
Izmērcēto maizi izberž caur sietu, lej katlā, pievieno žāvētus augļus, kanēli.
Katlu liek uz nelielas uguns,vāra, kamēr augļi ir mīksti.
Maizes zupai pievieno mazliet ūdens, lai veidotos vidēja biezuma konsistence.
Gatavu maizes zupu pasniedz atdzesētu, rotā ar putukrējumu.
VAIRĀK LATVISKO ĒDIENU RECEPŠU PIEDĀVĀ GARDEDIS.LV!
IZMĒĢINI ARĪ ŠOS DESERTUS
Cepumu torte ar biezpiena krēmu.+ Vēl pieci biezpiena deserti!
Klasiskā medus kūka. + Vēl piecas populārā deserta receptes!