Maigs un mīksts pīrāgs ar bumbieru gabaliņiem un aromātisku kanēli ir ātri pagatavojams, bet no šķīvjiem pazūd vēl ātrāk!
Sastāvdaļas
1 tējkarote augu eļļas
3 bumbieri
3 olas
180 g cukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
200 ml kefīra
1 tējkarote malta kanēļa
250 g miltu
1 tējkarote sodas
Pagatavošana
1․ Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °С. Apaļu formu ar diametru 24 cm ieziež ar augu eļļu.
2․ Bumbierus nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Olas ar mikseri sakuļ kopā ar cukuru gaišās, stingrās putās.
3․ Pielej vaniļas ekstraktu un kefīru, pieber kanēli un miltus, samaisa viendabīgā masā.
4․ Pievieno mīklai sodu un bumbierus, samaisa. Pārlej masu formā. Cep 40–50 minūtes zeltaini brūnu
pīrāgu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Ābolu un bumbieru ievārījums ar brūklenēm. Lielisks arī ar gaļas ēdieniem!
Ar ingveru un apelsīniem marinēti bumbieri. + Vēl trīs receptes!
Bumbieru un apelsīnu ievārījums. Īsta delikatese ziemas krājumiem!
Bumbieru biezpienkūka. Maiga un irdena, atgādina kēksu!