Sastāvdaļas 3 l kečupa
4 kg tomātu
6 lieli sīpoli
0,5 kg skābu ābolu
3 sarkano papriku
2 čili piparu pākstis (var likt mazāk, ja vēlies maigāku kečupu
5 daiviņas ķiploka
10 graudiņi melno piparu (var smaržīgos)
10 lauru lapas
2 ēdamkarotes sāls
1 tējkarote malta kanēļa
1 tējkarote maltu melno piparu
300 g cukura
70 g 9% etiķa
Pagatavošana
Tomātus, ābolus, saldo piparu sagriež četrās daļās.
Pievieno sagrieztas ķiploku daiviņas, asos piparus (ja vēlies asāku kečupu, var likt ar visām sēkliņām), prāvos gabaliņos sagrieztus sīpolus.
Pievieno melno piparu graudiņus, lauru lapas, kanēli, maltus melnos piparus, sāli un cukuru.
Visu rūpīgi sajauc.
Liek uz uguns, tiklīdz uzvārās, samazina karstumu un vāra 1,5 stundas, periodiski samaisot.
Pievieno 70 gramus etiķa un vāra vēl 30 minūtes.
Izslēdz uguni. Iegūto masu sablendē.
Gandrīz gatavo kečupu liek atkal uz uguns, ļauj uzvārīties un salej sterilizētās burkās.
Aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā līdz atdzišanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!