Maigs ābolu biezenītis ar iebiezināto pienu ziemas krājumiem

15-09-2019

Tiem, kuriem padevusies branga ābolu raža, noderēs vēl viena laba recepte to sagatavošanai ziemas krājumiem!

Sastāvdaļas
5 kg ābolu (nemizotu)
1 glāze ūdens
Pusglāze pūdercukura
1 bundžiņa iebiezinātā piena

Pagatavošana
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos.

Katliņā, vēlams ar biezu dibenu, ielej ūdeni, ieber ābolus un uzliek vāciņu.

Periodiski maisa, lai nepiedegtu.

Gatavo uz mazas uguns. Ābolus vāra, līdz mīksti.

Pēc tam turpat katliņā sablendē viendabīgā masā.

Pievieno cukuru, turpinot maisīt, pēc tam uzmanīgi pielej iebiezināto pienu.

Samaisa viendabīgā masā, ļauj uzvārīties, pavāra minūtes 3.

Tad liek sterilizētās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā līdz atdzišanai.

Droši iesaki arī citiem, izdodas ļoti gardi.

loading...