Ļoti fiksi skābēti kāpostiņi burkā. + Vēl trīs skābētu kāpostu idejas!

09-11-2019


Pēc šīs receptes skābēti kāposti iznāk ļoti ātri un vienkārši. Vari pagatavot uzreiz daudzas burciņas vai arī gatavot tad, kad uznāk kāre pēc skābētiem kāpostiem.

Vajadzīgs: kāposti, burkāni, sāls, cukurs vai medus, atdzesēts vārīts ūdens, trīslitru burka. Un, protams, iedvesma.

Kāpostus, ja pietrūkst, var sagriezt vēl, bet, ja paliek pāri, var ielikt citā, mazākā burciņā vai pagatavot salātus.

Burkānus ņem pēc garšas, sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež mazos salmiņos.

Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa. (Spiest nevajag!)

Blīvi liek trīslitru burkā gandrīz līdz augšai.

Var piespiest ar dūri, bet dari, kā tev ērtāk.

Burkānus var gan sajauKt ar kāpostiem, gan likt kārtām starp tiem.

Ņem atdzesētu vārītu ūdeni un ielej burkā. Tas iesūksies, jo kāposti ir blīvi sapresēti.

Nedaudz pagaida, pielej vēl ūdeni.

Kad ūdens vairs neiesūksies masā, virsū liek karoti sāls ar lielu daudzi un karoti medus vai cukura.

Burku liek dziļā šķīvī, jo kāposti intensīvi izdalīs sulu. Pēc diennakts svaigi, skābēti kāpostiņi gatavi!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. SKĀBĒTI KĀPOSTIŅI AR ĶIMENĒM

2. PIKANTI KOREJIEŠU KĀPOSTI

3. ĀTRI SKĀBĒTI KĀPOSTI

loading...