Liellopu gaļa ar āboliem cepeškrāsnī. + Vēl gulašs, ruletītes un kotletes!

03-11-2019

Sastāvdaļas
Forma ar augstām malām
800 g liellopu gaļas mīkstuma
3 āboli
2 sarkanie sīpoli
100 ml sarkanvīna
100 ml ūdens
½ tējkarote kanēļa
½ tējkarote paprikas
Sāls, melnie pipari pēc garšas
Augu eļļa pēc garšas

Pagatavošana
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sāli un piparus pēc garšas, sajauc un atstāj uz 15-20 minūtēm.

Ābolus sagriež šķēlītēs, sīpolus sagriež vidēja lieluma gabaliņos.

Liellopa gaļu apcep viegli brūnu, tad liek cepšanas formā.

Tai pašā pannā apcep sīpolus 2-3 minūtes uz lielas uguns, pievieno ābolos, sāli un piparus apcep visu kopā vēl 2-3 minūtes un pārliek pie liellopa gaļas.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Sajauc krūzē vīnu ar ūdeni, kanēli un papriku, pārlej ar to gaļu
un ābolus.

Pārsedz formu ar foliju un liek cepeškrāsnī uz 1,2 stundām. 10 minūtes pirms šī laika beigām noņem foliju, lai ēdiens apbrūnētu.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

1. LIELLOPA GAĻAS GULAŠS

2. LIELLOPA GAĻAS RULETE

3. LIELLOPA GAĻAS KOTLETES AR SIERU