Lieliskais biezpiena sacepums ar rozīnēm. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu idejas!

06-05-2021

Sacepums izdodas gaisīgs un maigs, jo olbaltumus un citas sastāvdaļas sakuļ atsevišķi.

Sastāvdaļas

500 g biezpiena

3 olas

2 ēdamkarotes krējuma

2 ēdamkarotes cietes

5 g vaniļas cukura

100 g rozīņu

Šķipsniņa sāls

7 ēdamkarotes cukura

1 gabaliņš sviesta

Pagatavošana

1․ Ja biezpiens ir graudains, izberž to caur sietu vai sakuļ blenderī.

2․ Atdala baltumus no dzeltenumiem un uz laiku liek ledusskapī.

3․ Dzeltenumus pievieno biezpienam kopā ar krējumu un sablendē vai sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.

4․ Pieber cieti un vaniļas cukuru, vēlreiz sakuļ.

5․ Pievieno rozīnes, rūpīgi samaisa.

Rozīnes var iepriekš iemērkt verdošā ūdenī uz 10–15 minūtēm, lai tās kļūtu mīkstākas. Pēc tam nosusina tās ar papīra dvieli.



6․ Atdzesētiem baltumiem pievieno sāli. Sakuļ tos mazā ātrumā, līdz parādās putas.

7․ Palielinot miksera ātrumu, pakāpeniski pieber cukuru un kuļ, līdz izveidojas stingras putas.

8․ Pievieno olbaltumu masu biezpiena masai, rūpīgi maisot no augšas uz leju.

9․ Izklāj formu ar cepamo papīru un ieziež ar sviestu.

10․ Liek biezpiena masu formā un liek līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz 50 minūtēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ātrā biezpiena kūka ar iebiezināto pienu. + Vēl trīs labas sacepumu receptes

Biezpiena sacepums ar rīsiem un ogām. Gaisīgs, sulīgs, veselīgs!

Biezpiena sacepums ar ķiršiem “Maigums”

Vienkāršākais biezpiena sacepums: tikai trīs sastāvdaļas!

Biezpiena sacepums ar valriekstiem un ķirbi. Gardu muti ēdīs arī tie, kuri nav ķirbju fani!

loading...