Piedāvājam garda un sātīga ābolu pīrāga recepti: šī garduma sastāvdaļas atradīsies ikvienā virtuvē.
Viena no versijām, kāpēc ābolu ābolkūku sauc par šarloti – tā recepti esot izgudrojuši karaļa Džordža III sievas Šarlotes pavāri. Tolaik pīrāgs vairāk atgādinājis tiramisu: sīrupā mērcēti biskvīta gabaliņi tika likti kārtām, pa vidu liekot ābolu pildījumu. Mūsdienās recepte mainījusies, iegūstot jaunas garšas nianses.
Sastāvdaļas
— 4 olas
— 1 glāze miltu
— 1 glāze cukura
— Pustējkarote sodas
— Pustējkarote sāls
— 4-5 āboli
Pagatavošana
Atdala baltumus no dzeltenumiem un sakuļ baltumus ar pusglāzi cukura. Kuļ, kamēr izveidojas stingras putas: tieši pateicoties tām pīrāgs būs gaisīgs.
Atlikušo cukuru sakuļ ar dzeltenumiem un sajauc ar sakultajiem baltumiem.
Iegūtajai masai pakāpeniski pieber miltus. Lai izvairītos no kunkuļu veidošanās, pastāvīgi jāmaisa. Mīklai jābūt krējuma konsistencē.
Pievieno sodu un sāli, pēc tam visu izmaisa.
Ābolus nomazgā, izņem serdi, sagriež gabaliņos.
Pannu ieziež ar nelielu daudzumu augu eļļas, liek uz tās sagrieztos ābolus. Pārlej ar mīklu tā, lai tā pilnīgi apsegtu augļu daiviņas.
Atlikušos ābolus var uzlikt virsū mīklai.
Cep 30-45 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavību pārbaudīt ērti ar sērkociņa vai koka zobu bakstāmā palīdzību.
Pirms pasniegšanas var rotāt ar ogām vai pūdercukuru.
Avots: “Lifehacker”
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Slavenā Cvetajevas ābolkūka. Plus vēl piecas garšīgas ābolmaizes
Ābolu pīrāgs ar vaniļas krēmu “Rudens romance”. FOTORECEPTE